בין עשרות היישומים המקוונים לארגון מידע בולט לטובה היישום החדש יחסית של Milanote המאפשר לארגן פיסות מידע דיגיטליות ללוח מידע מאורגן , הכולל גם הערות וקישורים.
במהותו דומה יישום ה- Milanote ליישום של גוגל קיפ (Google keep), כלומר, Google keep שהפך להיות מסד רשימות מבוסס ענן, שנועד לאפשר למשתמשים לרשום הערות, תזכורות ומחשבות בצורה זמינה ונוחה, בדומה לשירות אחר – Evernote – שהאפליקציה שלו נחשבת לבולטת בתחום.
ב-Keep ניתן לא רק לרשום הערות, אלא גם לבנות רשימת "צ'ק ליסט", לכלול תמונות, לבצע מעקב על משימות ולהקליט הודעות קוליות. כל המידע נשמר ב-Google Drive, שירות הענן של גוגל, ומסונכרן לכל המכשירים הניידים של המשתמש.
ה- Milanote מאפשר לבצע את אותן פעולות של יצירת לוח מידע מקוון ומאורגן המורכב מקישורים , הערות , תמונות , הנחיות ותזכורות .
לכל פיסת מידע דיגיטלית ניתן לקבוע את המיקום בלוח המקוון, להצמיד אליה קישור חם וגם הערה בעברית.
מבחינת העברית ( RTL ) הוא עובד כראוי ומציג את העברית כראוי בהערות .
ניתן גם להעלות תמונות , להוסיף הערות בעברית ולקשור אותן לנושא הרלבנטי בלוח המקוון.
ארגון פיסות המידע : יישום ה- Milanote פשוט מאד מבחינת ארגון המידע . בוחרים את סוג המידע הדיגיטלי הנדרש , גוררים ללוח המקוון , מוסיפים הערה או תמונה וכדומה.
בהשוואה Google keep יש ביישום ה- Milanote יותר גמישות במיקום פיסות המידע ובצירופים בין פיסות המידע ולכן מלאכת הרכבת פיסות המידע קלה וידידותית יותר . עם זאת, יש כרגע ליישום Google keep יתרון מבחינת חיפוש המידע ומבחינת קביעת תגיות נושא.
ל Milanote יש יתרון מסויים מבחינה חינוכית , שכן הוא מאפשר למורים להקים בקלות רבה לוח מקוון לכיתה , למקצוע או לנושא לימודי.
ההמלצה שלנו היא לא לוותר על שני היישומים , כי שניהם מתפתחים מבחינה טכנולוגית ומידענית כל הזמן .
מקור המידע לסקירה שלנו:
Milanote is the Evernote for creatives
סרטון הדרכה בעברית שהכינה יונית צוק
ראו גם :