לפני זמן לא רב, רבים מאיתנו היו נבוכים מההתחלה האיטית של גוגל מבחינת הבינה המלאכותית ומודלי השפה של AI. ובכן, לא יותר! עם עבודתה המתקדמת על ה-LLMs מודלי השפה של Gemini ושירותים חדשים המופעלים על-ידי Gemini גוגל הדביקה – ובמקרים מסוימים גם עלתה שלב בתחרות.
בניגוד ל-OpenAI, שעושה עניין גדול מכל תכונה חדשה, גוגל פשוט מבשלת בשקט יישומים ברקע ומוסיפה אלמנטים חדשים למוצרים קיימים שמקלים על השימוש.
ההצלחה של גוגל נובעת במידה רבה במאמץ ליישם את נקודות החוזק שלה באמצעות Gemini Deep Research .
Deep Research , שזמין למשתמשי, Gemini Advanced, הוא משהו כמו גרסת AI של עוזר מחקר אנושי. זהו יישום מתקדם מבוסס AI המפיק ממצאים טובים עבור שאלות קשות ורב-גוניות הדורשות הסבר.
רקע טכנולוגי
הפיצ'ר הראשון והכי מרשים שנוסף לGemini:
מאת: Adi Yeroslav
1.5 Pro with Deep Research
- יצא ב11/12, וזמין רק למנויי Advanced ורק בדפדפן כרגע.
- סוכן מחקר מרשים במיוחד, שמקבל שאילתה מהמשתמש, בונה תוכנית מחקר מפורטת לפי שלבים שניתן לערוך או לאשר, ואחרי האישור יוצא לדרך ומחפש באינטרנט בעשרות אתרים שונים, תוך ניתוח מעמיק והצלבת מקורות. לבסוף מרכיב דוח מפורט (לי יצא מעל 10 עמודים ב-PDF), שניתן לייצא לdocs. כל התהליך לוקח מספר דקות.
- עובד בצורה המשכית, וממשיך לבצע חיפושים כמו שאנחנו היינו עושים, לפי מה שהוא מגלה בדרך.
- משתמש בקונטקסט הגדול של 1.5 Pro של 2 מיליון טוקנים.
- יצא לי לראות אותו מחפש ב40-60 אתרים שונים בשאילתות שלי, ושמעתי על מקרים שהוא הגיע גם ל-150 אתרים.
עלות מינוי : 20 דולר לחודש ( חודש ראשון חינם )
Deep Research is available only in English on desktop and the mobile web to start
הערכה מבחינה מחקרית ומידענית
הנושאים הנחקרים
בדקתי , כמובן , את נושאי המחקר בהם אני עוסק כבר 26 שנים מאז שלימדתי באוניברסיטת בר-אילן ובקורסים מקוונים באוניברסיטת ליברפול :
- השלכות פלטפורמות LMS על מוטיבציה של סטודנטים ללמידה באוניברסיטה ובמכללות ,
- פלטפורמות LMS וההשפעות על מוטיבציה של תלמידי תיכון
כך זה עובד: אתה מזין שאילתה, וג'ימיני -מציג תוכנית מחקר לאישורך. לאחר האישור, הוא סורק את האינטרנט, מנתח עשרות מקורות, מתעמק באתרים שהוא מוצא רלוונטיים, ואז הוא מייצר דוח מפורט, מרובה עמודים עם ציטוטים!!
ממצאי המחקר שקיבלתי על הנושאים הנחקרים ( השלכות פלטפורמות LMS על מוטיבציה של סטודנטים ללמידה באוניברסיטה ובמכללות , השפעות פלטפורמות LMS על מוטיבציה של תלמידי תיכון ) היו בהחלט טובים, אבל בעיקר למי שלא עוסק בנושא ולמישהו שלא התחיל עדיין להתעמק ולחקור הנושא ) . כלומר , לסטודנטים לתואר ראשון ואפילו לתואר שני הdeep RESEARCH של גוגל -ג'ימיני בהחלט נותן מענה טוב .
קיבלתי הרבה ממצאים מעניינים ואפילו שאלות מחקר בהחלט ממוקדות מתוך אתרי אינטרנט , אבל לא מתוך מאגרי מידע אקדמאיים שיש בהם חומת תשלום ( כגון Ebscost ) .
שאלות המחקר שקיבלתי בג'ימיני ( בהחלט ראויות !!)
Research Questions
This research aims to address the following questions
- How do specific features of LMS platforms (e.g., gamification, personalized learning pathways, communication tools) influence K12 students' motivation and engagement?
- What are the best practices for implementing LMS platforms in K12 settings to maximize student motivation and learning outcomes?
- How does the use of LMS platforms affect different student populations (e.g., students with disabilities, students from diverse socioeconomic backgrounds)?
- What are the potential challenges and limitations associated with using LMS platforms in K12 education, and how can these be addressed?
כאמור , ג'ימיני בהחלט זיהה את שאלות המחקר הנכונות בנושאי LMS , אבל לא ניתן לחקור לעומק נושא כלשהו ללא גישה למאגר מידע אקדמאיים כגון SCOPUS , Web of Science , Gale Info Trac Onefile ,Proquest , EBSCO Academic Search Ultimate , Gale Academic OneFile
השוואה לפלטפורמות אחרות של בינה מלאכותית AI
עדיין הממצאים שקיבלתי מתוך היישום החדש של ג'ימיני -גוגל Deep Research טובים יותר מאשר שאילתא דומה שהרצתי בפלטפורמת Perplexity pro ( למנויים בלבד) שגם הוא לא יכול להיכנס למאגרי מידע אקדמאיים למינויים .
להפתעתי , אפילו דליית מידע מתוך מאגר Google Scholar שאין לו חומת תשלום לא התבצעה במהלך החיפוש בפלטפורמת PERPLEXITY !!
לסיכום , עדיין מוקדם לעשות מינוי של 20 דולר לחודש עבור שירות חדשני זה של ג'ימיני וגם לא בטוח כי סטודנטים ישלמו עבור סכום חודשי זה . סביר להניח כי הספריות של האוניברסיטאות והמכללות יעשו מינוי לשירות זה ויציעו השירות בחינם לסטודנטים הלומדים שם . האם גוגל יסכימו לכך ? שאלה טובה .
יחד עם זאת, אנחנו צריכים להיות מציאותיים כאן ולקחת בחשבון את העובדה שבינה מלאכותית בעוזר המחקר של ג'ימיני עדיין נמצאת בשלב מוקדם בפיתוח שלה. הרעיון מאחורי הכלי הזה של Gemini הוא מבריק, ולמרות שהוא לא עובד ללא רבב כרגע, הוא עדיין שימושי מספיק במקרים מסוימים.
מעניין , לא פחות , כיצד ייראו הלימודים באוניברסיטאות ובמכללות בעוד 5-10 שנים במיוחד באותם קורסים שצריכים להגיש עבודות .
פרקי הדרכה