עם ההתפתחות המהירה של טכנולוגיות תקשוב חינוכיות באינטרנט , מתפתחים במקביל גם כלים מתוקשבים חדשניים לניהול כיתה וירטואלית ולהעברת שיעורים סינכרוניים ( בזמן אמיתי) . ריכזנו כאן ברשימה כמה המלצות של אפרת מעטוף , עורכת הבלוג "כלים קטנים גדולים" ועוד המלצות מאנשי האוניברסיטה הפתוחה.
עם זאת, הוראה פעילה באמצעות כלים סינכרוניים מחייבת היכרות מוקדמת עם יתרונות וחסרונות ההעברה בכל אחד מן הכלים ברשימה. מורים בבתי ספר תיכוניים יעדיפו להשתמש במערכת AnyMeeting , בעוד מרצים במכללות ובאוניברסיטאות יעדיפו לעשות שימוש בתוכנת Blackboard Collaborate
למידה סינכרונית, המתרחשת בזמן אמת, מתקיימת לאחר תיאום מוקדם במרחב ווירטואלי אשר סוכם מראש.
למידה מסוג זה יכולה להשלים את הלמידה הפרונטלית בכיתה או אף להחליפה במקרים מסוימים. מורים המעוניינים לקיים מפגשי תרגול למתקשים, חזרה לקראת בחינה, למידה בחירום ועוד,
למידה סינכרונית אותנטית בין בתי ספר: דיווח מהשטח | עמי סלנט
AnyMeeting: מפגשים סינכרוניים
פלטפורמה בסיסית לקיום מפגשים סינכרוניים. מדריך כתוב מאת אביב צמח – לחץ כאן
היתרונות המרכזיים של הכלי הם: תפעול ושימוש בקלות, ללא עלות וללא צורך בהתקנות מיוחדות. ניתן גם להקליט את השיעורים עבור מי שלא יכול היה להיות בהם בזמן אמת.
Sookooroo: קבוצת למידה ווירטואלית
Sookooroo6 בפברואר 2014
פלטפורמה חינמית לניהול קבוצת למידה סינכרונית. מאפשר קיום שיעור סינכרוני, כולל שיתוף מצגות, גלישה משותפת ברשת
מקור וקרדיט : הבלוג של אפרת מעטוף
Hangout: מדריך
מפגש Hangout יכול לכלול עד ל-10 משתתפים (כולל המנחה).
על המשתתפים להצטייד באוזניות, מיקרופון ומצלמת רשת.
ניתן לקיים את המפגש גם מהטלפון החכם או מהטאבלט.
כדי להתחיל במפגש, על המנחה להצטייד ברשימת כתובות ה-GMAIL של המשתתפים או להוסיפם מבעוד מועד למעגלים שלו ב-GOOGLE+ (מומלץ ליצור מעגל נפרד עבור ה-Hangout, כך תחסכו לעצמכם התעסקות ברגע האמת).
הכנסו לחשבון GOOGLE+, לחצו על Hangout והתחילו Hangout בווידאו. בחרו במעגל הרלוונטי לצורך המפגש (או הקלידו את כתובות הדוא"ל), ושתפו.
angout: מדריך | כלים קטנים גדולים
מקור וקרדיט : הבלוג של אפרת מעטוף
למידה מתוקשבת באמצעות Hangouts -מדריך עזר | עמי סלנט
ראה גם : על שימוש בסקייפ בבלוג של אפרת מעטוף
למידה סינכרונית באמצעות מערכת Elluminate
Blackboard Collaborate לשעבר Elluminate) – ) מערכת המאפשרת לקיים שיעורים סינכרוניים (בזמן אמת) באמצעות רשת האינטרנט. הפעילות במערכת מאפשרת שימוש בכלי שמע לדיבור, וידאו, מצגת, צ'אט וכלים נוספים. במהלך השיעור המרצה יכול לדבר וכל הסטודנטים יכולים לשמוע ולהגיב בהתאם לכלים העומדים לרשותם
המערכת מאפשרת: תקשורת שיתופית קולית וטקסטואלית, שיתוף במידע מילולי, מצגות, אתרי אינטרנט, סרטונים, תמונות), מתן משוב אישי וכללי באמצעים מילוליים וגרפיים על-ידי המרצה והסטודנטים, וכן תיעוד של השיעורים, אשר מוקלטים ונשמרים, וניתן לחזור אליהם ללא הגבלה ולשמוע אותם במועד מאוחר יותר.
התוכנה מאפשרת לקיים שיעורים סינכרוניים ממחשב המורה למחשבי הסטודנטים תוך שימוש במגוון רחב של כלים כגון: שמע, וידאו, מצגת, לוח כתיבה, צ'ט. בנוסף יכול המורה לשלב במהלך השיעור החי שאלונים לבדיקת עמדות הסטודנטים והבנת החומר, ולאפשר למשתתפים בשיעור להוסיף מחוות (gesture) כמשוב על שאלות או על אירועים במהלך שיעור (הוספת סימן סמיילי, מטאפורה של מחיאות כפיים, הרמת יד ועוד):
מערכת ללמידה מקוונת סינכרונית Elluminate
"ככלל, ההוראה בכיתה הווירטואלית אינה שונה מהותית מהוראה פנים אל פנים, אך מאחר שהלימוד נעשה כל כולו מול מסך המחשב, ההוראה הווירטואלית מחייבת הכנה קפדנית יותר של השיעור ועריכת כל חומרי הקורס כמצגות או כקובצי וורד ואקסל" .
אורלי ענווה |
למה לי אלומינייט עכשיו?אורלי ענווה, מרכזת הקורסים "חשבונאות ניהולית מתקדמת לחשבונאים" ו"השבחת ערך חברות" האוניברסיטה הפתוחה |
מקור וקרדיט : אורלי ענווה , האוניברסיטה הפתוחה
הוראת קורס האסלאם ב"אלומינייט"
חיים ניסים, מרכז ההוראה של הקורס "האסלאם: מבוא להיסטוריה של הדת" ושל הקורסים "יסודות הערבית הספרותית" א-ד
מקור וקרדיט : חיים ניסים , האוניברסיטה הפתוחה
הוראה בכיתה וירטואלית בקורסי אנגלית
גייל שוסטר בוסקילה, מרכזת ההוראה של קורס אנגלית לצרכים אקדמיים רמה E ומנחה בקורס אנגלית רמה A לחינוך ולפסיכולוגיה
מקור וקרדיט : גייל שוסטר בוסקילה , האוניברסיטה הפתוחה
קישור למדריך PDF להתקנה ושימוש במערכת הסינכרונית
Elluminate021213
Blackboard Collaborate – מדריך למרצה חלק ג – שיתוף מסך וסיור באינטרנט
Blackboard Collaborate – מדריך למרצה חלק א – ממשק המשתמש ותקשורת …
מדריך למרצה חלק ד – עריכת סקרים – YouTube
Using Blackboard Collaborate as a Participant