עד היום, כל המנגנון על פיו עובד האלגוריתם של גוגל היה חסוי, אך כעת גוגל חושפת לראשונה את המנגנון המרכזי של האלגוריתם ה- rankbrain.
אז מה הוא בעצם ה- rankbrain?
זהו ״מנגנון החשיבה״ בתוך ה״בינה המלאכותית״ של גוגל, העוזר לפענח את תוצאות החיפוש שלנו. הבינה המלאכותית של גוגל, מתוכנתת בצורה כזו כך שהיא לומדת אותנו, ובונה הקשרים על סמך הלמידה שלה אותנו. יש להבהיר כי עדכון זה הוא לא הדרך בה גוגל מדרגת את תוצאות החיפוש, אלא רק עוד בורג בתוך הסך הכולל של מערכת האלגוריתמים שבה גוגל עושה שימוש על מנת לספק לגולש את התוצאה המדוייקת ביותר עבורו..
כזכור, במהלך השנתיים האחרונות זכינו לשלל עדכונים של האלגוריתם הכללי, אשר כל אחד מהם היה אחראי בצורה כזו או אחרת על שיפור התוצאות במנוע החיפוש. בין אם זה הפנדה, הפינגווין, או היונה- כל אחד הוא חלק אינטגרלי בתוך מערכת משומנת אשר לה מטרה אחת סופית- סינון תוצאות לא רלוונטיות עבור הגולש, והתמקדות בתוצאה הרלוונטית ביותר אשר לה התכוון הגולש.
במאמר שנכתב בבלומברג, נכתב כי העדכון החדש הוא אחד מתוך מאות פרמטרים אשר משפיעים על האלגוריתם הכללי אשר קובע איזו תוצאה תופיע בעמוד החיפוש ובאיזה מיקום. מתוך מאות הפרמטרים הללו, ה- rankbrain מדורג במקום השלישי בחשיבותו על תרומתו להשפעה על תוצאות החיפוש. מהם השניים הראשונים אתם שואלים? גוגל לא מספרים!
קישור לסקירה המלאה ( באדיבות חברת אפליד) .
ראה גם :
"יש להדגיש ש-RankBrain אינו אלגוריתם דירוג חדש, והוא חלק מאלגוריתם החיפוש הכללי של גוגל, אותה מערכת שמשמשת למיון מיליארדי הדפים הרשומים באינדקס של גוגל ולקבוע אילו מהם רלוונטיים ביותר לשאילתות חיפוש ספציפיות. אותו אלגוריתם קיבל ב-2013 את השם Hummingbird (קוליברי).
Hummingbird או קוליברי הוא אלגוריתם החיפוש הכללי, הוא מטפל בכל שאילתות החיפוש ומורכב מכמה חלקים בהם אלגוריתם פנדה, פינגווין, המתמקדים במלחמה בספאם, אלגוריתם ההתאמה למובייל שנועד לתגמל אתרים ידידותיים למשתמש במובייל ועוד. אם כן, RankBrain הוא כנראה הרכיב האחרון באלגוריתם החיפוש הכללי של גוגל".
ראה גם :
מה בעצם עושה ה-RankBrain?
ה-RankBrain אותו הוסיפה גוגל לאלגוריתם הדירוג שלה מיועד, כך מסתמן, בעיקר למקרים בהם חיפוש אחרי המילה או הביטוי המדויקים שהוקלדו בתיבת החיפוש לא בהכרח יחזיר לגולש את האתרים המועילים לו ביותר.
סוג אחד של מקרים שכאלה הוא כשמדובר בחיפוש שמעולם לא בוצע קודם בגוגל. לפי הנתונים העדכניים של גוגל עצמה, מדובר בכ-450 מיליון חיפושים מדי יום (מתוך סך של שלושה מיליארד חיפושים ביום), ובאופן טבעי חיפושים שכאלה – רובם ביטויים ארוכים ומורכבים (ועל כן מכונים "זנב ארוך") – מהווים אתגר של ממש עבור האלגוריתם של גוגל.
על מנת לשפר את ביצועי מנוע החיפוש נכנסת לפעולה מערכת האינטליגנציה המלאכותית – הלמידה החישובית (Machine Learning) – שמנסה למצוא בכוחות עצמה, ללא התערבות בני אדם, הקשרים רלוונטיים וכן חיפושים דומים שהאלגוריתם כבר נתקל בהם בעבר, ועל סמך אלה להגיע אל דפי האינטרנט בעלי הערך הרב ביותר עבור הגולשים.
דוגמה אחרת לחיפוש שמושפע מה-RankBrain היא "נתניהו" – שכן סביר להניח שמי שמקליד את המילה הזו בתיבת החיפוש מצפה ממנוע החיפוש "להבין" שהוא מעוניין במידע אודות ראש ממשלת ישראל, כלומר שלמילה הזו ישנה משמעות. מערכת אינטליגנציה מלאכותית מאפשרת למנוע החיפוש ללמד את עצמו עוד ועוד הקשרים שכאלה וכך להחזיר לנו תוצאות יותר ויותר מדויקות.
אגב, גם בבינג, מנוע החיפוש של מיקרוסופט, משובצת מערכת AI הנקראת RankNet, ופייסבוקמשתמשת באינטליגנציה מלאכותית ולמידה חישובית כדי ליצור פיד מותאם אישית, אבל גוגל כמו תמיד מושכת תשומת לב רבה יותר והשפעתה על חיינו עמוקה יותר.
ראה גם: